Gezonde traktaties!

Bij Ons Kindercentrum wordt vaak door jarige kinderen getrakteerd. Regelmatig constateren we dat de Jarige Job snoep, chips of koek bij zich heeft om uit te delen.

 

Ons beleid is in zo’n geval dat de jarige zijn/haar traktatie wel mag uitdelen doch dat de kinderen het uitgedeelde in de tas doen om mee naar huis te nemen. Voor de jarige is het wel een beetje jammer, dat beseffen wij ook. Daarom mag hij/zij met extra versierde, leuk opgemaakte rijstwafels of beschuiten of als we iets gebakken hebben of gekookt rondgaan.

We staan voor gezonde traktaties en u mag van ons verwachten dat uw kind bij  Ons Kindercentrum geen snoep, chips, koek of chocola eet. Ons Kindercentrum biedt geen vlees aan daar wij vegetarisch zijn.

U denkt misschien: “Ach die ene keer per jaar………..”
Doch de meeste ouders denken net als u. Uw ene uitzondering van ‘het mag wel een keertje ongezond’ tikt op deze manier wel aan.
Naast verjaardagen, vieren we ook Sinterklaas, Kerst, Pasen, Suikerfeest, de geboorte van een babybroertje of –zusje, dat zijn heel veel traktatie- en snoepmomenten.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar vooral ongezonde traktaties ronddelen. Vrijwel alle kinderen trakteren met hun verjaardag; snoep, chips en cake vormen de top 3 van favoriete traktaties.

Slechts 4% van de kinderen trakteert groente of fruit. Het is fijn als we in de uitvoering van het beleid op elkaar aansluiten, dat werkt prettiger, voor de kinderen en voor de groepsleiding.

Het feestje kan gevierd worden!